Уволниха шофьор на линейка, пуснал чалга на умиращ пациент

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Шофьорът на линейка от Пловдив, който пусна чалга на пациент, е бил уволнен от работа. Видеото с изпълнението на музикалното желание много бързо обиколи социланите мрежи и медиите. Случаят е от преди около година. Той е получил поръчка да прибере възрастен мъж от лечебно заведение до дома му.

„Нашият бивш колега е изпълнявал желание на пациента. Искал е Петьо да му пусне музика, за да му бъде по-весело. Но нашата работа е първо да се съобразяваме със здравословното състояние на пациентите, с духа на Хипократовата клетва, и с желанията им”, обясни Ивелина Маникатова, представител на фирмата за частни линейки, чийто бивш служител е Петьо пред Нова тв.

След като видеото стига до ръководството на компанията, младият шофьор е уволнен. Ден след това близките на пациента дошли в офиса й и поискали Петьо да бъде върнат на работа, като обяснили, че той просто е изпълнил желанието на техния роднина.

„Петьо е много добро момче. Изпълнявали сме много транспорти с него, но досега е нямало такива изпълнения. Никога не съм го виждал да пее в линейката”, сподели д-р Мусави.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook