Мрежата насмете Радев, а за полицията – респект и браво момчета!

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Вижте и рекламите в сайта ни(статията е по-надолу)

Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Полицай, който не се знае дали ще спаси зрението си. Десетки униформени, ранени от утрасите на площада. Това е само част от истината за протестите, която чу вчера Румен Радев, пише в.“Стандарт“.

Припомняме, че президентът се обърна към службите с множество въпроси за протестите.

Той доказа, че е цар на лицемерието и демагогията. След като с вдигнатия си юмрук и призива „Мутри, вън!“ сам извади на улицата уртраси и криминални елементи, сега се загрижи за здравето на ранените полицаи. Над 80 униформени стигнаха до болници, след като по време на т. нар. велико народно въстание на 2 септември повече от 3 часа бяха подложени на канонада от мощни бомбички, павета, камъни, бутилки и какво ли още не. Радев покани на работна среща днес главния секретар на МВР Ивайло Иванов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Но не, за да им благодари, че опазиха мира и не позволиха да се пролее кръв на площада. А цинично да им каже, че насилие имало и от двете страни. „Обществото очаква отговори защо бяха допуснати провокатори с опасни средства в триъгълника на властта. Защо беше изложен на риск животът на полицаите от провокатори, знае ли са кои са тези хора и били ли са организирани?“, попита Радев. И нагло тиражира фалшивата новина за полицай с бокс, за която стана ясно, че е дело на сайт за менте новини.

„Заявявам, че българската полиция пази гражданите и институциите. Всичките ни действия през тези 50 и няколко дни са били изцяло толерантни, не сме взимали страна, стремяхме се да не се намесване. Каските и щитовете са предпазни лични средства и това се видя“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

И разказа: „Полицаите и сутринта, и вечерта, бяха удряни с дървени прътове, замеряни и дори хващани за слабините. Вие посетихте Евгени Марчев, а аз сутринта бях да видя нашите болни. Елате да видите пораженията по тях от самоделните взривни устройства. Тези момчета и момичета, които бяха там, също трябваше вечерта да се приберат при родителите и децата си. Защо мислите, че те се интересуват от политика или споделят партийно мнение. Те са полицаи и дългът им е да пазят институциите, обучени сме и си знаем задължения.“ Слушах много и за водометното оръдие. То не е използвано и всички видяха това, каза още Ивайло Иванов.

„Медиите могат да излъчат, каквото искат, но ранените полицаи са по болниците. Петдесет и няколко дни търпим какво ли не. Попитайте протестиращите сутринта, които бяха употребили огромно количество алкохол, дали е имало насилие срещу тях“, добави той. „Полицията дори извика линейка за момичето, на което му стана зле. А когато разчиствахме палатките и питахме на кого са, за да им ги върнем, всички казваха, че само минават от там и се разотидоха“, продължи главният секретар, казвайки цялата истина за бруталната агресия на част от протестиращите.

„Часове на ред и в България, и в чужбина, всички видяха на какво са подложени часове наред полицаите. Ами ако не бяха с каски и щитове, какво щеше да стане?! Имаме служител, чието зрение не се знае дали ще се възстанови. Какво да му кажа на него – че да се защитава с щита е полицейско насилие ли? Много повече са критиките от хората срещу полицията защо се търпят блокадите. Но ние не си влизахме правомощията, за да не използваме никаква принуда“, заяви още Ивайло Иванов, защитавайки униформените. Той не скри, че му е било изключително мъчително да гледа как се обстрелва и сградата на МВР. „Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и колегите. Полицаите трябва да ги е страх да си вършат работата ли? Ние не живеем ли в правова държава и страна членка на ЕС?“, възмути се на обвиненията на Радев Ивайло Иванов. „12 часа полицаят е бил на смята и са го удряли с българското знаме по главата, стискали са го в слабините, горили са го със сено и са опитвали да го запалят, горили са го с бомби и накрая той не трябва да има право дори да защити ли? Извинете, но не съм съгласен. Имаме правомощия и си вършим работата според тях, без дори да ползваме всичките си правомощия, а само се защитаваме.

Дали има превишаване на правомощия, ще реши съдът. Аз не съм съд и прокуратурата. Нашата операция бе перфектно планирана и изпълнена. Поздравявам колегите и им благодаря за перфектната работа!“, категоричен бе Ивайло Иванов и заяви, че навън е имало само кръв от полицаите, но не и от гражданите, което значи, че полицията е останала достойно на поста си. „Прескартата не дава имунитет на никого. Когато журналист изпълнява задълженията си, е защитен.

Уважавам професията и и те са винаги с нас. Но това, че си журналист, не означава, че трябва да биеш полицаи, да чупиш и да вършиш нарушения. Не съм видял журналист на протеста да чупи. Ако някой е чупил и е бил арестуван, то той не е бил там като журналист, за да си върши работата“, обяви Иванов. „Нито един журналист с камера, който работи, не е задържан или бит. Но ако някой метне бомба по нас и бъде арестуван, а след това извади журналистическа карта, това означава ли, че му е позволено да напада? Вижте как се действа на протестите в Европа и САЩ, какви средства ползват полицаите. А ние само се защитаваме“, уточни той. „Не трябва да бъркаме правото на протест с анархия. Това е вече анархия, когато се нападат полицаи и се троши. Няма мирен протест, който да е окървавен. Защо 56 дни не се случва нищо, а тези два дни се случва? И преди това имаше опити за провокации, но ние запазихме спокойствие. Сега трябваше да чакаме да ни палят с коктейли с Молотов ли? Ако бяха изгорели вчера 4-5 полицая, какво трябваше да обясня на семействата им – че това са мирно протестиращи и трябва да ги пазим ли“, добави главният секретар на МВР. Свикнали сме да ни обиждат и псуват, но не искаме да ни бият и замерят с бомби. Ние представляваме държавата, а не нейното управление. Полицаите и утре ще са същите, когато дойде друго управление.

Боли ме за колегите и ги поздравявам за това, че перфектно се справиха онази вечер и го казвам пред вас и пред директора на СДВР“, възмутено заяви още Иванов. Радев обаче се държеше надменно. И обяви, че бил гледал по телевизията на протеста Би Ти Ви, която вече си спечели прозвището „Божков тв“ как имало насилие над граждани. Президентът има достъп до класифицирана информация и би могъл и сам да знае дали и каква информация в аванс за готвени провокации е имала службата, затапи Радев и шефът на ДАНС Димитър Георгиев. „На 2-ри всичко се промени, защото многократно всяка вечер на протестите отдолу се призоваваше по микрофона, както и по социалните мрежи за това – на 2-ри септември да има кръв, че тогава трябвало да се действа радикално и нямало да стане с мирен протест. Това може да се види от техните кадри“, припомни още Ивайло Иванов. „Той разказа, че ден по-късно полицаите отново са намерили големи пиратки, допълнително са увити в смес, която да подсили взрива.

Това са самоделни взривни устройства. Ако сме знаели, щяхме да ги отстраним, а не да търпим обстрелване с бомби да ни бият. Вчера също намерихме и хора с боксове“, заяви Иванов. И попита: „Като мятаха толкова време бомби по нас, какво очакват – да си свалим каските и щитовете, за да умрем ли?“ Поздравления и за хората, които опитаха да ни защитят, имаше и такива хора и ги поздравявам. Но хората, които ги е било страх, защо тогава не си тръгнаха, за да може ние да отстраним тези, които според тях са провокатори, каза още главният секретар на МВР и заяви, че разследването тепърва ще установи защо арестуваните са нападали полицаите и дали са били изпратени от някой и с каква цел. Той подчерта, че по съществото си нападението с бомби е било опит за убийство, но няма нито едно такова обвинение, а само за хулиганство. Заяви също, че много от мирните хора са си тръгнали, за да се разграничат от агресорите. Поредната яростна лавина от коментари предизвика вчерашната спешно организирана от президента Румен Радев среща на „Дондуков“ 2 с председателя на ДАНС Димитър Георгиев, главния секретар на МВР Ивайло Иванов и шефа на СДВР Георги Хаджиев.

Опитите на държавния глава да изкара полицията виновна за окървавяването на протестите буквално взривиха Фейсбук. Ето само част от коментарите. Публикуваме ги без редакторска намеса.

Виктор Димчев: След срещата с ДАНС и МВР за протестите стана ясно, че президентът има обикновена, но за сметка на това доста празна чутура. Нагледал съм се некадърни управляващи и хора без нужните качества, но този гражданин спешно трябва да прочете нещо повече от учебник за управление на самолет.Когато стигнеш дотам полицейски началник да ти чете лекция колко много не знаеш за държавата, е добре да си вземеш куфара, да отскочиш до гарата и да си ходиш където са те наковали.

Radostina Kondeva-Dimova: Респект кьм Главния Секретар ,директора на СДВР Хаджиев и Директора на ДАНС.Радев е виновен за всичко.За всеки ранен полицай,как не го е срам.Защо не отиде в болницата да види ранените полицаи.Респект кьм полицията.Браво момчета!

Valentina Yaneva: Нямам думи да изразя възхищението и благодарността на българските полицаи в тези трудни дни!! Браво на главния секретар, че не се поддаде на провокацията на този наглец!!!! Но трябваше по рано да ги изкъпете и подпукате тези платени лумпени и наркомани барабар триото!

Пламен Димитров От думите на Радев разбрах че той се информира за метежа от телевизията??? Препоръчвам му да гледа по-малко телевизия, а да си върши работата!!!?

Zdravko Atanasov: Изпълни ми душата, така трябва да отговарят професионалистите на политиците— без „може би” и „ще видиме”!

Нина Михайлова: Благодаря на Главния секретар и на Министъра на МВР ,че днес посетиха брат ми в МВР Болница. Благодаря ,че се грижите за тези момчета и не ги предавате.Вие сте наистина много достойни хора и не отстъпвайки нито крачка на зад ,а действайте СМЕЛО и гордо НАПРЕД. Благодаря Ви.

Marin Marinov‎: Господин Президент сам си го казахте, за търговете с надземни , и подземни богатства, но тези богатства се владеят от ваши фирми с чужди подфирми. Сключили договори по времето и управлението на БСП. И затова се пънете и вдигате хора на протести, за да можете още да лапате от богатството на България и на Българския народ. Защото ако се промени конституцията ще загубите всичко, и ще лежите там където ви е мястото, от 80 години , но все ви се разминава напред и нито крачка назад, всички за главния прокурор и сегашното правителство.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]


Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Facebook


Вижте и рекламите в сайта ни:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook